Rabu, 26 Ogos 2009

"For you, a thousand times over"

"Eyh, dah datang dah? Kejap eyh, kejap. Nak bersihkan sawang2 ni haa. Bersawang blog aku ni, da berapa dekad entah x datang jenguk. HACHUM! Alhamdulillah. Tengok tu, berhabuk-habuk." Beberapa minit kemudian, "HAA!! DAH SIAP!"

Assalamualikum wbt, apa khabar semua, rindunya aku kat blog ni. Lama sungguh tak menjenguk. Pejam kelip pejam kelip dah Ramadhan. Pejam sikit lagi SPM. Kelip sekali lagi jumpa kawan-kawan lama kat kenduri kahwin classmate. haha.

Aku tak de mende nak cakap sebenarnya dekat blog ni hari ni, cuma nak bagi korang sekeping kad.

kad ramadhan

nah! amik tu, simpan elok2 penat aku buat.haha. Apa kata kita menyusur kehidupan aku sat. NAK? Kalau x nak anda boleh tekan butang pangkah kat browser ni ye:D

1 Ramadhan.
Alhamdulillah, masih mampu bernafas. Beberapa minggu kebelakangan ini, aku sering lambat tidur, bukan kerana masuk kamar lewat, tapi aku sering terpikir , "kalau-kalau aku matiii". SERAM! Dosa aku banyak sangat, kalau aku mati siapa yang nak doakan aku? Aku x de amal jariah. Fikir-fikir terlelap. Ramadhan kali ini bermula dengan hari yang dingin. Hujan melimpahi bumi Shah Alam sepanjang hari. Bagi aku, hujan itu adalah rahmat Allah. Mungkin benar kata Rasulullah, bhw permulaan Ramadhan itu adalah rahmat( ada yang mengatakan hadith ini dhaif). Ketika sedang mengulang-kaji, terpandang jendela. Kelihatan air hujan menitis-nitis satu persatu. Terfikir di benak pemikiran, "Ni amk gmbr cantik ni. Boleh wat Kad Ramadhan" Al-maklumlah, semua orang kirim kad ramadhan kat dalam MySpace. Takkan tak berbalas kan. Dengan pantas kamera Nikon model D60 tahun 2008 aku capai dan alhamdulillah apa yang terbayang dipemikiran berjaya dilaksanakan. Petang sedikit, selepas Asar, aku bersama ayahanda pun pergi lah ke bazar melihat apa yang ada. Agak sedih melihat suasana tahun ini, suram sangat. Sampai kini terasa kesuraman bulan Ramadhan tahun ini. Malamnya seperti kebiasaan solat berjemaah Isyak. haha. Aku suka bulan RAMADHAN. Ada magis di sebalik bulan ini. Masjid telah pun sesak dengan orang walaupun azan masih belum berkumandang. Rasa juga kemeriahan Ramadhan sedikit.

2,3,4 dan 5 Ramadhan, tiada apa yang istimewa untuk dikongsi bersamalah. Mungkin juga aku lupa. Kalau ada insyallah aku "edit" balik post ini.

Hari ini aku asyik mendengar dua buah lagu. Sebuah dari Sami Yusuf, single terbarunya, YOU CAME TO ME dan tiba-tiba lidah aku bergerak-gerak mngikut alunan lagu KALAU TERLEWATKAN dari SheilaOn7. Mungkin ada kisah disebalik lagu ini agaknya:D Apa-apapun layanlah dua-dua lagu ini OK! BYE!




Yang Terlewatkan

1 ulasan:

wany asri berkata...

ape kena mengena tajuk post ni??
:)