Isnin, 1 Februari 2010

The Legend of Pentax

assalamualaikum:D

haishh, lama betul x updated blog ni kan. hmm, dah bersawang-rawang dah, hehe. Padahal bukannya buat apa-apa pun hari-hari, duk umah je, keje RTM= rehat, tidur and makan. haha. Beberapa hari lepas, aku berkesempatan bersantai-santai dengan kawan baik, abdul hannan baharom, memang dah kenal dari darjah satu dah. (macam la korang x tau kan). rezeki aku pulak tu, dia bawak asahi pentax 80'an dia, heee:D:D. betapa gembiranyalah hati aku, first time dpt belek2 SLR film. hehe, Im a truly JPEG generation. memang sangat jakon. dengan Super Takumar 50mm f/1.4 melekat dekat body tuh, lagi lah aku naik gila.haha.

Kalau kita tanya dengan pakcik-pakcik yang dalam linkungan 40-50 tahun, diaorg mesti ingat betapa gahnya pentax satu ketika dulu. Mungkin dulu bukan calang-calang kamera. Malahan Pentax satu ketika dahulu juga pernah mengeluarkan sebuah Medium-format camera, yang mana kini harga bagi sebuah Medium-fomat Camera Digital mampu mencecah ratusan ribu ringgit.haha.

Kalau dah petang-petang dekat seksyen 19 nih, x byk tempat yang best nak lepak-lepak, ada lah beberapa tempat yg menarik. Favourite spot aku, 'track', org sini panggil track sebab ada track jogging kecik,betul-betul depan rumah EYKA HAMASUBA. Mungkin yang tidak biasa menjengah blog aku, kenal dengan nama ni. Sambil-sambil bersembang-sembang pekena ais blended pakcik bilal masjid, memang menyegarkan. haha, bukan selalu pekena.haha.

Hannan's Asahi Pentax

Hannan's Asahi Pentax

Hannan's Asahi Pentax

Grow up tall

Hannan's Asahi Pentax

Hannan's Asahi Pentax


Ginger
ini dia kucing EYKA HAMASUBA tuh.hahaha

1 ulasan:

miLk+ch0co berkata...

gmbar2 terbaek
mod fokus..hu5..