Selasa, 1 Julai 2008

Sekitar Young Aviator Camp 08(1st day)

Assalamualaikum..

like wht i've promised before...i'll tell u wht happens at YAC 08.

Actually this camp is held by request. Permintaan yg dimaksudkan ialah permintaan dr The Aviation Club SMKS 19.Dan pihak kiteorg dah decide yg camp nih akan menjadi annual activity.Itupun jikalau pihak MIAT masih sudi mengadakan camp ini lg.

Kat sana aku merupakan budak kumpulan 2 or wht we call "BELUGA REPUBLIC"
Abg Awak.Abg Ad. Mereka abg kami di sana
Nazifa.Fakira.Sally.Daniel.Faez.Nik.Pojie.Daus. Mereka adik beradik saya..ehehe
.Zam. Ini Saya..ehehe..saya pilot 'BELUGA REPUBLIC' dan juga penghulu..ceyh..nk ckp padahal x de kijo pape pon..ahaha

Bertolak dr sekolah jam 3 ptg dgn menaiki bas MR.BALA.
Sampai di MIAT jam 4.30..

Pelajar SMKS19 plg lewat tiba kowtt ahaha..

Setiba kami di sana,kami diarahkan mendaftarkan diri dan terus ke dewan kuliah ade la cket taklimat.then masuk bilik tukar baju,solat.

Aktiviti kami yg pertama ialah ice breaking.Setiap org diberi satu kad uno yg tertulis:Boeing/Airbus,bentuk kotak/pangkah/tiga segi/warne merah/kuning/hijau.

Macam bese r..icebreaking ade la aktiviti cket2.then dipecahkan kpd kumpulan2..

ade 5 kumpulan kesemuanya..best cket org..ramai2 penin..ahaha

mula2 sesi pengenalan..mcm2 la kiteorg buatt..salah satunya:ZAM ITU,ZAM INI,ZAM,ZAM,ZAM ZAMM GEMOWK!!.ahaha
then balik bilik mandi,solat mgrib,ceramah,isyak,mkn.
Malam 2 kiteorg ditugaskan untuk pertamanya membuat logo kumpulan.habes tuh kami diminta membina sebuah aircraft menggunakan batang2 paip..

Aircraft yg pertama..kami tidak berpuas hati..sebaliknya aircraft kedua..boleh laa..ahha
waktu buat aircraft kedua sgt mencabar..sebab setiap org dibenarkan amik satu bhgn sahaja..dan jikalau mahu menambah mereka memperkenalkan sistem cagaran..mcm2 la..antara plg byk mencagar faez dan daniel...smpi kasut,topi,stokin ape segala lah dicagar..

Habis buat kapal terbang..pilih penghulu n penghuluwati..

Zam
penghulu

Fakhira penghuluwati..

aku mmg kene kau2..so..aku mls nk ckp..kite lyn gmbr je eyh..















p/s:sorry gmbr tidak mengikut susunan

1 ulasan:

kiera. berkata...

ahaha.
bajet wanted tol!
:):)